Het project dorpslandbouw

Het project

‘Dorpslandbouw’, een initiatief van de samenwerkende organisaties Landschapsbeheer Friesland, Stichting Vendu Tivoli, Makkum Aantrekkelijk Duurzaam (MAD), Plaatselijk Belang Heeg/werkgroep dorpstuin en Stichting Stadslandbouw Sneek.

Er is een schat aan ervaring opgedaan, over sociale, ecologische en economisch duurzame dorpslandbouw.

Op deze website vind u een aantal filmpjes die vertellen over de ontwikkelingen en de verdere plannen: van eigen dorpstuinen tot en met streekproducten.

Boeren in de omgeving van Sneek ontdekken de voordelen van de stad en de boeren bij Heeg willen zich misschien wel toeleggen op nevenactiviteiten als ‘weidewandelen’ of de aanleg van een vers melktappunt in het dorp. Allemaal initiatieven die de voedselproductie weer dichter bij de mensen brengen.

Europees Landbouwfonds voor plattelands- ontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.

 

cms-img

 

Boeren in de omgeving van Sneek ontdekken de voordelen van de stad en de boeren bij Heeg willen zich misschien wel toeleggen op nevenactiviteiten als ‘weidewandelen’ of de aanleg van een vers melktappunt in het dorp.

Dorpslandbouw

Door kinderen bij de tuin te betrekken, leer je ze nadenken over hun omgeving en over voedsel.

Makkum Aantrekkelijk Duurzaam